Arašídový dip a crispy rice chicken salad

15.04.2025

Jemně ostrý arašídový dresink na asijský způsob. Skvěle se hodí do kuřecího salátu s křupavou rýží, ale i do asijských poke bowls. 


Arašídový dip a crispy rice chicken salad 

Zásadním komponentem při přípravě salátu nebo tortily je zálivka či dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.

Co budete potřebovat:


Na dip:

  • 6 PL arašídového másla
  • 3 PL rýžového octa
  • 1 PL čekankového sirupu/jiného sladidla
  • 1 PL sojové omáčky
  • 1 PL rybí omáčky
  • 2 ČL černého sezamu
  • 2 ČL chilli omáčky nebo chilli
  • 1 ČL šťávy z citronu
  • 6 PL převařené studené vody

Do mixéru vložte postupně všechny ingredience kromě semínek sezamu a rozmixujte. Přidejte semínka a zamíchejte. 

Na crispy rice: 

  • 4 šálky uvařené vychlazené rýže
  • 4 ČL sojové omáčky
  • 4 ČL chilli omáčky
  • 2 ČL sezamového oleje

Vše promíchat, vložit na plech na pečící papír a upéct do křupava. 


Tip na servírování salátu:

- okurka nastrouhaná na kolečka

- opečené kuřecí maso

- nasekané arašídy

- crispy rice

- dresink, křupavá smažená cibulka a sezamová semínka navrch