Arašídový dip a crispy rice chicken salad

Jemně ostrý arašídový dresink na asijský způsob. Skvěle se hodí do kuřecího salátu s křupavou rýží, ale i do asijských poke bowls.
Arašídový dip a crispy rice chicken salad
Zásadním komponentem při přípravě salátu nebo tortily je zálivka či dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.


Co budete potřebovat:
Na dip:
- 6 PL arašídového másla
- 3 PL rýžového octa
- 1 PL čekankového sirupu/jiného sladidla
- 1 PL sojové omáčky
- 1 PL rybí omáčky
- 2 ČL černého sezamu
- 2 ČL chilli omáčky nebo chilli
- 1 ČL šťávy z citronu
- 6 PL převařené studené vody
Do mixéru vložte postupně všechny ingredience kromě semínek sezamu a rozmixujte. Přidejte semínka a zamíchejte.

Na crispy rice:
- 4 šálky uvařené vychlazené rýže
- 4 ČL sojové omáčky
- 4 ČL chilli omáčky
- 2 ČL sezamového oleje
Vše promíchat, vložit na plech na pečící papír a upéct do křupava.
Tip na servírování salátu:
- okurka nastrouhaná na kolečka
- opečené kuřecí maso
- nasekané arašídy
- crispy rice
- dresink, křupavá smažená cibulka a sezamová semínka navrch
