Bylinkový dresink

11.05.2024

Bylinkami nabitý, svěží dresink je skvělý na saláty s pečenou zeleninou, tortily, či jako dip ke grilovanému masu. Připravte si větší množství a dresink můžete používat celý týden. 


Bylinkový Dresink

Zásadním komponentem při přípravě salátu je zálivka nebo dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.

Co budete potřebovat:

  • 1 hrnek čerstvé pažitky
  • 1 hrnek čerstvé hladkolisté petržele
  • 250 ml podmáslí/kefíru
  • 100 g čerstvého sýra (např. Lučina/ žervé/ Philadelphia)
  • 80 g kvalitní majonézy (cca 3 lžíce)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 kolečka nakládaných papriček Jalapeňos
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 až 1,5 lžičky soli (dle potřeby)
  • pepř podle chuti

Do mixéru vložte postupně všechny ingredience a rozmixujte. Dresink ochutnejte a pokud jej budete kombinovat pouze s čerstvou zeleninou nebo například na tortily, doporučuji dresink lehce přesolit, aby vyvážil ostatní neochucené suroviny (např. čerstvou zeleninu v tortile). Před použitím zakryjte a nechte vychladit, aby zálivka zhoustla. 

Pokud si chcete salát připravit na více dní, doporučuji si pořídit tyto vyšší uzavíratelné nádobky. Salát vydrží déle čerstvý.



Tip na servírování:

- pečené brambory

- pečená mrkev

- rajče, okurka, salát

- opečené kuřecí kousky

- gouda na kostky

- dresink a jarní cibulka navrch