Chilli Red Velvet Dresink

06.02.2025

Sladce rajčatový a jemně pikantní dresink je skvělý na mexické tacos, bramborové či rýžové bowls, tortily, burgery nebo sendviče, či jako dip ke grilovanému masu. Připravte si větší množství a dresink můžete používat celý týden. 


Chilli Red Velvet Dresink

Zásadním komponentem při přípravě salátu nebo tortily je zálivka či dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.

Co budete potřebovat:

  • 180 g čerstvého sýra (např. Lučina/ žervé/ Philadelphia)
  • 80 g kvalitní majonézy (cca 4 lžíce)
  • 1 čerstvá červená feferonka (běžně k sehnání v Lidlu/Albertu)
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 šťávy z limetky
  • 1 lžíce sriracha sauce (ostrá chilli omáčka)
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • 1 až 1,5 lžičky soli (dle potřeby)
  • pepř podle chuti

Do mixéru vložte postupně všechny ingredience a rozmixujte. Dresink ochutnejte a pokud jej budete kombinovat pouze s čerstvou zeleninou nebo například na tortily, doporučuji dresink lehce přesolit, aby vyvážil ostatní neochucené suroviny (např. čerstvou zeleninu v tortile). Před použitím zakryjte a nechte vychladit, aby zálivka zhoustla. 

Pokud si chcete salát připravit na více dní, doporučuji si pořídit tyto vyšší uzavíratelné nádobky. Salát vydrží déle čerstvý.



Tip na servírování:

- tacos tortily

- strouhaný cheddar

- rozkrájený kuřecí steak

- rajče

- dresink a koriandr navrch