Chilli Red Velvet Dresink

Sladce rajčatový a jemně pikantní dresink je skvělý na mexické tacos, bramborové či rýžové bowls, tortily, burgery nebo sendviče, či jako dip ke grilovanému masu. Připravte si větší množství a dresink můžete používat celý týden.
Chilli Red Velvet Dresink
Zásadním komponentem při přípravě salátu nebo tortily je zálivka či dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.

Co budete potřebovat:
- 180 g čerstvého sýra (např. Lučina/ žervé/ Philadelphia)
- 80 g kvalitní majonézy (cca 4 lžíce)
- 1 čerstvá červená feferonka (běžně k sehnání v Lidlu/Albertu)
- 3 lžíce kečupu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 šťávy z limetky
- 1 lžíce sriracha sauce (ostrá chilli omáčka)
- 1 lžička medu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 až 1,5 lžičky soli (dle potřeby)
- pepř podle chuti
Do mixéru vložte postupně všechny ingredience a rozmixujte. Dresink ochutnejte a pokud jej budete kombinovat pouze s čerstvou zeleninou nebo například na tortily, doporučuji dresink lehce přesolit, aby vyvážil ostatní neochucené suroviny (např. čerstvou zeleninu v tortile). Před použitím zakryjte a nechte vychladit, aby zálivka zhoustla.

Tip na servírování:
- tacos tortily
- strouhaný cheddar
- rozkrájený kuřecí steak
- rajče
- dresink a koriandr navrch