Chipotle Dresink

Tento pikantní a krémový dresink je ideální na burgery, tortily, tacos, či jako dip ke grilovanému masu. Připravte si větší množství a dresink můžete používat celý týden.
Chipotle Dresink
Zásadním komponentem při přípravě salátu je zálivka nebo dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.

Co budete potřebovat:
- 200 g zakysané smetany
- 200 g majonézy
- 3 chipotle papričky v adobo omáčce
- šťáva z půlky limetky nebo citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička čekankového sirupu, medu nebo jiného sladidla
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 až 1,5 lžičky soli (dle potřeby)
- pepř podle chuti
Do mixéru vložte postupně všechny ingredience a rozmixujte. Dresink ochutnejte a pokud jej budete kombinovat pouze s čerstvou zeleninou nebo například na tortily, doporučuji dresink lehce přesolit, aby vyvážil ostatní neochucené suroviny (např. čerstvou zeleninu v tortile). Před použitím zakryjte a nechte vychladit, aby zálivka zhoustla.

Tento dresink se skvěle hodí k mexickým jídlům jako například tacos, které si můžete naplnit opečeným kuřecím masem, salsou z rajčat a paprik, nakrájeným salátem, čerstvým koriandrem, limetkovou šťávou a navrch posypat strouhaným cheddarem a smaženou cibulkou.
Tip: K tomuto jídlu je skvělá i Salsa Mexicana Verde, kterou lze spolu s Chipotle papričkami koupit v supermarketech Albert.