Kefírové lívance
08.05.2023

Kefírové lívance
Lívance podle tohoto receptu připravuji nejčastěji. Tyhle kefírové mají právě tu výhodu, že nemusí vůbec kynout, protože díky kefíru krásně naběhnou i bez kynutí.

Co budete potřebovat:
- 1 kefír (1/2 litru)
- 250 g polohrubé mouky (já používám špaldovou mouku, ale dá se použít i například bezlepková, ovesná, část nahradit proteinem)
- 1 vejce
- 1 lžíce čekankového sirupu nebo cukru
- 1 lžička jedlé sody
Postup:
Všechny suroviny smíchejte v misce, nechte odstát 10 minut
Pokud je těsto moc řídké, je lepší ho trochu zahustit -> lívance poté naběhnou více do výšky
Na rozpálené pánvi s olejem pak tvořte malé lívanečky
Ozdobit je můžete například zakysanou smetanou, banánem, vlašskými ořechy, medem a skořicí (já posypávám ještě moučkovým cukrem napůl smíchaným s erythritolem).