Kořenící směsi na ITALSKÉ OMÁČKY
03.04.2025

Nekupujte už kořenící směsi v obchodech, kde platíte za předraženou sůl. Té je totiž mnohdy v sáčku s kořením i 50%. Pojďte si namíchat vlastní kořenící směsi, které se hodí na nadcházející letní grilování, ale i jako koření na rychlé steaky po celý rok. A sůl si přidejte na závěr podle vaší chuti (cca menší polovinu z množství použitého koření)

Kořenící směsi na ITALSKÉ OMÁČKY
1. Salsa Bolognese
- 2 lžíce bazalky
- 2 lžíce oregana
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce majoránky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1/4 lžíce mletého muškátového oříšku
2. Salsa Napoletana
- 2 lžíce bazalky
- 2 lžíce oregana
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce rozmarýnu
- 1 lžíce sušeného mletého česneku
- 1 lžíce sušené mleté cibule
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 1/2 lžíce chilli
- (sladidlo dle preference na závěr do omáčky)
3. Salsa Peperonata
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 1 lžíce oregana
- 1 lžíce bazalky
- 1/2 lžíce uzené papriky
- 1/2l žíce tymiánu
- 1/2 lžíce mletého kmínu
- 1/2 lžíce rozmarýnu
- 1/2 lžíce koriandru
- 1/2 lžíce chilli vloček
4. Koření na Spaghetti and meatballs
- 2 lžíce sušeného oregana
- 2 lžíce bazalky
- 1 lžíce tymiánu
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžíce sušené cibule
- 1/2 lžíce pepře
- 1/2 lžíce petržele
- 1/4 lžíce pálivé papriky