Limetkovo-koriandrový dresink s pažitkou

Dresink s limetkou a koriandrem si nejvíc vychutnáte k mexickým jídlům jako tacos, enchiladas, do burita či na nachos nebo na jakékoli bowls či tortily s rýží
Limetkovo-koriandrový dresink s pažitkou
Zásadním komponentem při přípravě salátu je zálivka nebo dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.

Co budete potřebovat:
- 1 hrnek čerstvého koriandru
- 1 hrnek čerstvé pažitky
- 200 g zakysané smetany
- 100 g čerstvého sýra (např. Lučina/ žervé/ Philadelphia)
- 80 g kvalitní majonézy (cca 3 lžíce)
- 80 ml olivového oleje (cca třetina hrnku)
- 40 ml limetkové šťávy (cca šťáva z jedné větší limetky)
- 1 lžička čekankového sirupu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- 1 lžička soli (dle potřeby)
- pepř podle chuti
Do mixéru vložte postupně všechny ingredience a rozmixujte. Dresink ochutnejte a pokud jej budete kombinovat pouze s čerstvou zeleninou nebo například na tortily, doporučuji dresink lehce přesolit, aby vyvážil ostatní neochucené suroviny (např. čerstvou zeleninu v tortile). Před použitím zakryjte a nechte vychladit, aby zálivka zhoustla.

Tip na servírování
TORTILA S BALKÁNSKÝM SÝREM A KUŘETEM
- tortila
- rýže s kurkumou
- opečené kuřecí kousky
- mix salátků
- koriandr
- balkánský sýr
- dresink
- jarní cibulka
NACHOS S CHEDDAREM
- nachos
- směs z opečeného mletého masa, kukuřice a rajčatové šťávy, koření
- mix salátků s rajčetem ochucený octem, čekankovým sirupem, solí, pepřem a olivovým olejem
- cheddar
- dresink
- jarní cibulka