Sladko-kyselý pažitkový dresink ala UGO
15.04.2025

Zásadním komponentem při přípravě salátu je zálivka nebo dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.
Sladko-kyselý pažitkový dresink
Tento sladko-kyselý pažitkový dresink je ideální na saláty, tortily, či zeleninové bowls. Připravte si větší množství a dresink můžete používat celý týden.

Co budete potřebovat:
Na dresink:
- 1 balení čerstvé pažitky (případně cca 1 hrnek)
- 1 zakysaná smetana (200 ml)
- 1 řecký jogurt
- 2 lžíce olivového oleje
- šťáva z menší půlky citronu
- 1 čajová lžička sirupu/sladidla
- sůl, pepř

Tip na servírování:
- směs salátů
- nakládaná červená cibule
- vařená řepa nakrájená na proužky
- pečené brambory
- opečené kuřecí maso
- kukuřice
- dresink
- plátek křupavého celozrnného chleba