Špenátové vafle

Vafle se skvěle hodí na pomalý nedělní brunch, kdy nikam nespěcháte a můžete si je v klidu vychutnat. Připravit si je ale můžete i v týdnu jako vydatnou rychlou večeři nebo oběd. Navíc, pokud je uchováte po vychladnutí v sáčku, vydrží bez problémů do druhého dne a tak si můžete kousek víkendu vzít s sebou v pondělí do práce.
Ozdobit si je můžete téměř čímkoli, co vás napadne. Použijte veškeré suroviny, které byste použili na chleba či sendvič a zpestřete tak svačinku třeba i vašim školákům. A pokud zrovna žádný nápad nemáte, přijďte se podívat na můj instagram Michaela.Prague, kam budu postupně přidávat další fotky pro inspiraci.
Špenátové vafle
Tento recept vychází z receptu na Cottage vafle.
Samotné těsto obsahuje celkem dost bílkovin a pokud použijete například ovesnou mouku (místo klasické pšeničné), tak i dostatek vlákniny, a proto vás zasytí na delší dobu.

Co budete potřebovat:
Na 4 vafle
- 150 g sýru cottage
- 3 vejce
- 80 g mouky (já dávám 40 g rozemletých ovesných vloček a 40g buď bezlepkové, špaldové nebo polohrubé pšeničné mouky)
- 70 g čerstvého baby špenátu
- půl lžičky kypřícího prášku
- sůl
- pepř
Na servírování: čerstvý sýr, šunka, ředkvičky a mikro bylinky.
V mixéru rozmixujeme špenát a 100 ml vody
Přidáme ostatní ingredience a znovu rozmixujeme
Pečeme ve vaflovači. První 2-3 minuty vaflovač vůbec neotevíráme. Horní víko nezacvakávejte pojistkou k dolnímu, aby vafle měly prostor při pečení nakynout a "nadzvednout" si horní víko podle potřeby.
Hotové vafle můžeme namazat čerstvým sýrem a servírovat se šunkou, nastrouhanými ředkvičkami na plátky a mikro bylinkami.