Spicy Mango Dip

Tento pikantní, sladko-kyselý dresink s mangem je skvělý na mexické tacos, do salátu s grilovaným nebo smaženým kuřetem, na rýžové bowls, či jako dip k letnímu grilování. Připravte si větší množství a dresink můžete používat celý týden.
Spicy Mango Dip
Zásadním komponentem při přípravě salátu nebo tortily je zálivka či dresink, který salát výborně ochutí a v každém receptu ho připravuji jako první. Věnuji mu stejnou důležitost jako například přípravě masa nebo zeleniny. Dresinky nejsou komplikované na postupy a není potřeba u nich vysvětlovat složité procesy při přípravě a proto nejvíce inspirace naleznete postupně na mém instagramu Michaela.Prague.

Co budete potřebovat:
- 180 g zakysané smetany
- 60 g kvalitní majonézy (cca 3 lžíce)
- 1 čerstvé mango
- 2 čerstvé žluté nebo červené feferonky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 šťávy z limetky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 až 1,5 lžičky soli (dle potřeby)
- pepř podle chuti
Do mixéru vložte postupně všechny ingredience a rozmixujte. Dresink ochutnejte a pokud jej budete kombinovat pouze s čerstvou zeleninou nebo například na tortily, doporučuji dresink lehce přesolit, aby vyvážil ostatní neochucené suroviny (např. čerstvou zeleninu v tortile). Před použitím zakryjte a nechte vychladit, aby zálivka zhoustla.

Tip na servírování:
1. Asijský salát
- rýžové nudle
- okurka, salátový mix
- opečené kuřecí maso/asijské závitky
- limetka
- dresink a koriandr navrch
2. Salát Mango Dip
- ledový salát nakrájený na drobno
- strouhaná mrkev
- kukuřice z plechovky
- cherry rajčátka nakrájená na měsíčky
- mango dip (vše výše promíchat s mango dipem)
- kuřecí řízečky navrch